úvod   |   redakce   |   napište nám!   |   předplatné   |   inzerce
titulní strana (pdf)
rubriky
Publicistika
Na mušce
Svět vědy
Scéna
Auto & Moto
Cestování
Bydlení
Menu
Zdraví
Společnost
redakce
Redakce
Dopisy
Předplatné
Inzerce
Menu
26. února 2006
Když v báru K AM za houstne dým dobrým jídlem
KAM ZA dobrým jídlem Tentokrát zapomeneme na jídlo a navštívíme podnik proslavený především svými drinky. Říká se, že Bugsy’s Bar jako první přinesl do „posametové“ Prahy typický americký koktejlový bar. Podle toho, jaké oblibě se dnes těší, se dá soudit na prozíravost tohoto počinu.
více
26. února 2006
Tropické ovoce tentokrát v nápojích
Dnešním tématem je ovoce tropické. Když jsme dokořán otevřeli dveře světu, dostaly se jimi na náš trh i takové rostlinné atraktivity, jakými jsou tomel, mango, kiwi, papája a třeba rohovník, granátová jablka, kumquat, peichoa nebo karambola.
více
19. února 2006
Sportovka K AM za bojuje o hosta dobrým jídlem
KAM ZA dobrým jídlem To, co ještě před nemnoha lety bylo vizí na hony vzdálenou, se dnes stává žhavou realitou. Myslím tím boj o hosta - tedy přesněji, boj o novou generaci hostí, o konzumenta budoucnosti. Nutnost této orientace pochopili v Pivovarech Staropramen a vydali se cestou k mládí.
více
12. února 2006
Rodinný salon K AM za u Černého Mostu dobrým jídlem
KAM ZA dobrým jídlem dlem Pokud vás pojme touha posedět a pojíst v příjemném, vpravdě rodinném prostředí, navíc v těsné blízkosti Prahy, dám vám dobrý tip. Ten podnik se jmenuje U Vazačů a naleznete jej v Kyjích, v části zvané Hutě. Je to vlastně v těsné blízkosti nákupní zóny Černý Most.
více
5. února 2006
Restaurace, jež má šarm dobrým jídlem
Antal, starosvětský podnik nové doby? Otevřít restauraci o dvou stovkách židlí v nepříliš prozkoumaném terénu pražské čtvrti mimo centrum je buď dobrodružství, nebo zkušenostmi podložený počin. Restaurace Antal v ulici Antala Staška u stanice metra Budějovická je tím druhým případem.
více
29. ledna 2006
Excelentní K AM za česká klasika dobrým jídlem
KAM ZA dobrým jídlem Rakouská kuchyně v únoru, jarní kachničky v březnu, speciality z jehněčího masa v květnu a třeba ještě jídla našich babiček, ta jsou na pořadu v červenci.
více
29. ledna 2006
Hrušky a jablka v gastronomii
Historie cíleného pěstování ovoce sahá zhruba osm tisíc let do minulosti. Nás však zajímá především úloha ovoce v současné gastronomii. Začneme-li doma, pak bezpochyby nejznámějším druhem ovoce, který v lze v sadech Čech a Moravy uvidět, jsou jablka.
více
22. ledna 2006
Podnik nejen K AM za starosvětský dobrým jídlem
KAM ZA dobrým jídlem Je otázkou, jestli město Jičín více proslavil jeho dávný držitel Albrecht z Valdštejna - ten možná neblaze -, nebo to, že je považováno za bránu Českého ráje.
více
15. ledna 2006
Nová pivnice věku počítačů
Zdá se, že vznikl nový restaurační fenomén, plně konvenující s počítačovou generací dnešních mladých lidí. Jde o pivnici, která se uprostřed loňského léta zrodila v Plzni.
více
15. ledna 2006
Je libo kokos, oříšky kešu či mandle?
Není to dlouho, co kokos, oříšky kešu a mandle patřily mezi méně rozšířené druhy suchých plodů. Kokos býval jen vánoční atrakcí - tedy pokud jste na něj vystáli frontu. Kokosové mléko se přidává do omáček, především v indické kuchyni.
více
8. ledna 2006
Jak ulevit nemocnému žaludku
Jídlo nevzbuzuje obavy pouze v lidech s poruchou příjmu potravy, ale i u těch, jež trápí žaludeční vředy. Strach je namístě - každý pokrm, na kterém si pochutnají, totiž vzápětí následuje palčivá bolest v horní polovině břicha.
více
8. ledna 2006
Po čertech dobré Čertousy
KAM ZA dobrým jídlem Historie objektu dnešního hotelu a restaurace v Čertousech u Horních Počernic na východním kraji Prahy je stejně pestrá jako dlouhá. Od počátku 13. stol...
více